Wat doet de DFC:

Dutch Film Composers is een vereniging van nederlandse Filmcomponisten. DFC vertegenwoordigt de belangen van aangesloten filmcomponisten, adviseert hen waar mogelijk en is een platform voor het uitwisselen van ervaringen.


Evenementen & Nieuws:

2017

18-12: Filmmuziek orkesten pagina toegevoegd.

Voor en door DFC leden: informatie over de diverse orkesten in europa met prijzen en muziekvoorbeelden. Alleen voor leden toegankelijk d.m.v een password.

16-1: ALV DFC, Nieuw bestuur gekozen

Tijdens de ALV van 16-1 is een nieuw bestuur van DFC gekozen. Paul M. van Brugge en Vincent van Warmerdam treden terug en Chrisnanne Wiegel en Matthijs Kieboom worden gekozen als nieuwe bestuursleden. Het DFC bestuur bestaat nu dus uit:

Fons Merkies (Voorzitter)

Matthijs Kieboom

Bart van de Lisdonk (Secretaris)

Han Otten

Chrisnanne Wiegel

Bart Westerlaken (Penningmeester)

 

2016

05-06: Belangrijk: BUMA STEMRA ALV!

Het is voor DFC leden van groot belang om de ledenvergadering van BumaStemra op 15 Juni a.s. bij te wonen.

Er wordt op deze ALV nl. een aantal nieuwe kandidaten voor bestuurszetels gekozen en de kans bestaat dat we zo onze vertegenwoordiging binnen het Buma bestuur verliezen. Een nieuwe aanval op de puntwaarde van filmmuziek (en andere mediamuziek) is dan niet meer te stuiten. Het is van groot belang om deze vergadering bij te wonen om dit te voorkomen. Dit kan door te stemmen op de door BCMM aangedragen kandidaten, te weten:

Martijn Schimmer  voor het Buma/Stemra bestuur.

Johan van de Voet  voor de media zetel.

Bart van de Lisdonk  voor de ledenraad.

Renger Koning voor een bestuurszetel in Buma/Cultuur.

2015

16-11: ALV DFC

Algemene ledenvergadering op 16 November 2015.

Meer info volgt per mail voor leden en aspirant leden.

Lidmaatschap:

Actieve leden van de DFC zijn minstens vijf jaar op hoog niveau werkzaam als film- of televisiecomponist. Ze zijn componist geweest van ten minste drie speelfilms, lange documentaires of televisieseries. Actieve leden zijn aangedragen door twee andere actieve leden. Actieve leden mogen de toevoeging DFC achter hun naam voeren.
Aangesloten leden voldoen (nog) niet aan deze voorwaarden maar zijn wel werkzaam als film- of televisiecomponist. Aangesloten leden worden ook aangedragen door twee actieve leden.

Tevens is er de mogelijkheid om ondersteunend lid te worden. Denk hierbij aan assistenten, arrangeurs, musici en collega’s uit (post)productie zoals sound designers en editors.

kijk voor meer informatie op de Lidmaatschap pagina

Vragen?

ga naar de vraag/contact pagina.